TIP Makelaar Amsterdam

Makelaar in Amsterdam op topposities in Google

Over

TIP Makelaar Amsterdam

Als makelaar in Amsterdam meer organische bezoekers op je website realiseren? Er is natuurlijk erg veel concurrentie, wat is de juiste strategie?

Huis verkopen Amsterdam

Positie #1

Appartement verkopen Amsterdam

Positie #1

Makelaar Amsterdam

Pagina #1

Over TIP Makelaar Amsterdam

TIP Makelaar is een makelaarskantoor gelegen in de Pijp (Amsterdam). Het bedrijf is opgericht in 2011 door Roland, een gecertificeerde makelaar. Het kantoor helpt met alle makelaarsdiensten die komen kijken bij het verkopen en kopen van een appartement. De Amsterdamse woningmarkt staat voorop bij TIP Makelaar, vanwege de kennis en het netwerk. Geen enkele Amsterdamse buurt is voor TIP Makelaar onbekend.

Project Omschrijving

TIP Makelaar en Chase Marketing hebben elkaar in 2018 gevonden. De ambitie die beide partijen hebben zorgde voor de juiste klik. TIP Makelaar wilde beter vindbaar worden in de zoekmachines. Een nogal brede project omschrijving wat vroeg om een concrete strategie.

Met het schrijven van kwalitatief goede blogs, het zorgvuldig uitkiezen van de onderwerpen waarover geschreven wordt, het volledig SEO-proof maken van de website en de juiste content, zorgt voor awareness.

Daarnaast is er een strategie uitgedacht om waardevolle bezoekers op de website te krijgen. In het geval van TIP Makelaar zijn dat mensen die (op dat moment) actief zijn in de woningmarkt. Onze SEO specialist bedacht een slimme SEO strategie die deze mensen op de website moest krijgen.

Het proces

TIP Makelaar gaf aan dat de kopersmarkt momenteel hoge prioriteit heeft, waardoor hier de focus op is komen te liggen.

Allereerst zijn we het proces in gegaan met een uitgebreide technische analyse. Hier kwamen verschillende punten uit om te verbeteren aan de website. Met een goede basis kunnen we natuurlijk gaan uitbouwen!

Om waardevolle bezoekers op de website te krijgen hebben we hierna geanalyseerd welke zoekwoorden interessant zijn om op gevonden te worden. Aan de hand van deze zoekwoorden hebben wij gerichte acties doorgevoerd op de website van TIP Makelaar. Door continu te monitoren welke impact onze werkzaamheden hebben op de rankings in de zoekmachine, voeren wij optimalisaties door.

Regelmatig zijn er erg interessante blogs geschreven voor TIP makelaar. De blogs varieerden van ‘tips voor een bezichtiging’ tot aan ‘energieverbruik bij nieuwbouwwoningen’. Mocht je geïnteresseerd zijn in de blogs dan kun je altijd hier een kijkje nemen. Daarnaast is er geschreven over de verschillende buurten in Amsterdam.

Dit allemaal naast het werken aan de autoriteit van de website middels linkbuilding.

Het resultaat

Samen hebben we mooie resultaten bereikt. Een van de resultaten waar we trots op zijn is het behalen van de eerste positie op het zoekwoord ‘huis verkopen Amsterdam’. Een zeer relevant zoekwoord, zeker als de focus op de verkopersmarkt ligt.

Ook wordt TIP Makelaar teruggevonden op positie één bij het zoekwoord ‘appartement verkopen Amsterdam’. Wederom een mooi resultaat kijkende naar de focus op de verkopersmarkt.

 

Het toevoegen van sterk content op deze pagina’s, consistent linkbuilding inzetten waarna horizontaal uitbreiden in content heeft deze resultaten gerealiseerd. Maar hoe vertaal je dit in bezoekers?

Bij deze case denken we primair in waardevolle bezoekers in plaats van de grootste procentuele stijging in bezoekers. In tegenstelling tot onze case over Reanda Netherlands.

Ondanks dat, zien we wel een erg mooie groei van 181,83% in 2020 ten opzichte van 2019.

Vervolg

Natuurlijk nemen wij niet zomaar genoegen met deze long-tail keyword posities. Long-tail keywords zijn perfect om erg specifieke klanten aan te trekken. Het echte volume zit echter op de short-tail keywords.

Dankzij dat we eerst de focus hebben op de lon-tail keywords hebben wij in de tussentijd hard gewerkt aan de autoriteit van de website en de uitbreiding in content. Toen wij de gewenste resultaten hadden behaald op de bovenstaande zoekwoorden hebben wij de strategie uitgebreid naar onze primaire hoofd zoekterm: Makelaar Amsterdam.

Momenteel zien we, ondanks de grote concurrentie in onze hoofdstad, dat we pagina #1 in Google hebben behaald.

 

Het volgende doel? De top #3! (waarna #1!)

De eerste mooie stappen zijn samen gezet en dat smaakt uiteraard naar meer! Chase Marketing gaat vrolijk verder met het schrijven van mooie blogs en het optimaliseren van de website op het gebied van SEO. In de nabije toekomst helpen wij met het verbeteren van de pagina’s gericht op Amsterdamse buurten. We zien dat de pagina’s al goed ranken binnen Google, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Praat met een van onze experts

Alles begin bij een strategie waar wij als partners in geloven. Deze strategie moet onderbouwd zijn met ervaringen, data en groei potentie. 

Wil je een keer sparren? 

Skip Slingerland

Digital advertising specialist

Kiara Karg

SEO specialist

Jael Loos

Digital advertising specialist

Andere succesverhalen

Online marketing is een erg breed begrip. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf online in de markt te zetten. Lees meer over hoe wij bedrijven helpen te groeien!

Ook zo'n case voor jouw bedrijf?

Elke organisatie is anders. Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, krijg je dezelfde dag een belletje waarin we kijken waar jullie organisatie aan toe is en hoe wij kunnen bijdragen aan jullie doel(en).

  • Intake gesprek over wat interessant is voor jouw organisatie
  • Spar over doelstellingen en de insteek van online marketing
  • Ontvang een review gebaseerd op de doelstellingen van jouw organisatie waarin de groeipotentie in kaart gebracht wordt
  • Sparren over de strategie waarmee we met jouw organisatie impact gaan maken

40+ organisaties gingen je voor

Vraag een vrijblijvende review aan

Na het invullen van het formulier neemt Brian dezelfde dag nog contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf contact opnemen?