ActionPlanet

Evenementenbureau op #1 in Google binnen 12 weken

SEO, Google Ads, Website Beheer

Over

ActionPlanet

Als evenementenbureau in Nederland op nummer #1 komen in Google op jouw belangrijkste termen? En dan zelfs door heel Nederland? Dat is wat is gelukt na full-service SEO werkzaamheden!

Stijging in behaalde doelen

201,34%

Stijging in verkeer

69,87%

Over ActionPlanet

Bij ActionPlanet kun je genieten van veel verschillende activiteiten zoals offroad rijden in een 4×4 voertuigen, quadrijden op een grote quadbaan of lekker actief meedoen aan het blaaspijpschieten. ActionPlanet biedt alle faciliteiten voor het perfecte dagje uit met je gezin, bedrijf of met vrienden. De locatie beschikt over een sfeervol restaurant met groot terras, diverse locaties voor alle activiteiten. In de omgeving van onze evenementenlocatie zijn er veel mogelijkheden om uw verblijf uit te breiden met een luxe overnachting of een van de vele andere activiteiten in Spaarnwoude.

Project omschrijving

In 2019 zijn ActionPlanet en Chase Marketing bij elkaar gekomen. Na het analyseren van de website met onze SEO Review kwamen wij erachter dat er veel onderdelen te verbeteren waren op gebied van alle aspecten van SEO. Wij hebben samen met ActionPlanet een plan gemaakt om de website te verbeteren en beter in de zoekresultaten van Google naar voren te komen.

Het primaire doel was om op de term “Quad rijden” en “4×4 rijden” goede organische posities te behalen.

Het project

Allereerst zijn wij begonnen met een technische SEO analyse. In deze analyse werken wij de belangrijkste technische onderdelen af op gebied van SEO. Hieruit kwamen verschillende actiepunten zoals; het verbeteren van de website snelheid.

Website snelheid is anno nu een erg “hot topic” en wordt streng beoordeeld door Google. De website laadde uit in 14,8 seconden. Op moment van verbetering hebben wij dit naar 3.6 seconden gekregen na het doorvoeren van veel aanpassingen en de website op onze hosting over te zetten.

Een ander mooi voorbeeld is het onderdeel “duplicate content”. Wij zien vaak dat er binnen WordPress websites onnodig veel pagina’s worden aangemaakt in de website. Hierdoor kan er duplicate content ontstaan waardoor de website ranking een negatief effect heeft. Alle duplicated pagina’s zijn in kaart gebracht, waar nodig overbodige pagina’s verwijderd en voor waardevolle pagina’s zijn er canonical tags ingesteld.

Nadat alle technische onderdelen een groen vinkje hebben gekregen zijn wij door gegaan met de on-page optimalisatie, linkbuilding en tevens het uitbreiden van content. Dit zorgt voor een betere concurrentiepositie.

Het resultaat

Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de resultaten van deze SEO campagne.

Op het moment dat wij met elkaar in contact zijn gekomen was er een fluctuatie te zien binnen de zoekresultaten in Google. De website was erg aan het wegzakken. Dit was natuurlijk een spannend punt om de SEO werkzaamheden te starten, maar zeker een must!

Onderstaand zien we middels onze SEO-tool dat ActionPlanet op het zoekwoord “Quad Rijden” tussen plek 10 en 100+ rankt. Gaandeweg zagen we een mooie stijgende lijn.

In onderstaande afbeelding zien we de resultaten van de vertoning in Google nadat wij met SEO aan de slag zijn gegaan.

** En als we dan toch lekker aan het opscheppen zijn zien we ook een mooie advertentie via Google Ads en een nummer #1 positie met Google Mijn Bedrijf 😜

 

De tweede prioriteit was de term “4×4 rijden”. Ook op deze term hebben we positie #1 weten te behalen in Google.

 

Het uiteindelijke resultaat van deze werkzaamheden is een stijging van 201,34% in behaalde doelen geweest in 2020 ten opzichte van 2019.

Praat met een van onze experts

Alles begint bij een strategie waar wij als partners in geloven. Deze strategie moet onderbouwd zijn met ervaringen, data en groei potentie. 

Wil je een keer sparren? 

Digital Advertising specialist

Digital Advertising specialist

Founder & Digital Strategist

Digital Advertising specialist

Digital Advertising specialist

Head of Advertising

SEO specialist

SEO specialist

Designer, Developer, CRO specialist

Founder & Digital Strategist

Andere succesverhalen

Online marketing is een erg breed begrip. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf online in de markt te zetten. Lees meer over hoe wij bedrijven helpen te groeien!

Ook zo'n case voor jouw bedrijf?

Elke organisatie is anders. Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, krijg je dezelfde dag een belletje waarin we kijken waar jullie organisatie aan toe is en hoe wij kunnen bijdragen aan jullie doel(en).

  • Intake gesprek over wat interessant is voor jouw organisatie
  • Spar over doelstellingen en de insteek van online marketing
  • Ontvang een review gebaseerd op de doelstellingen van jouw organisatie waarin de groeipotentie in kaart gebracht wordt
  • Sparren over de strategie waarmee we met jouw organisatie impact gaan maken

40+ organisaties gingen je voor

Vraag een vrijblijvende review aan

Na het invullen van het formulier neemt Brian dezelfde dag nog contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf contact opnemen?

Vrijblijvende analyse

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende analyse

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.