Chase Marketing

Recruiting Campagne voor Online Marketing Bureau

SEO, Social Media Management

Over

Chase Marketing

Ook wij zijn hier en daar wel eens bezig om onszelf op de kaart te zetten! Dankzij onze groei wilden wij een recruiting campagne gaan opzetten. Het doel was om binnen 2 weken een ruime selectie aan enthousiaste potentiële nieuwe collega’s te hebben. Hoe hebben wij dit gedaan?

Aanmeldingen

48

Gesprekken

12

Nieuwe collega

2

Over Chase Marketing

Chase Marketing is een groeiend full-service online marketing bureau. Een groep ambitieuze talenten op het gebied van data, creativiteit en resultaat. Samen hebben we één grote drijfveer: het realiseren van bedrijfsgroei. Bij Chase Marketing zetten we data om in kansen. Wij werken continu naar online groei, draaien gave campagnes en ontwerpen converterende websites. Wij houden van een persoonlijke relatie met onze klanten, voeren onze werkzaamheden met plezier uit en zijn gemotiveerd om de beste resultaten te behalen. De meeste voldoening halen wij uit realiseren van groei voor onze klanten.

Project Omschrijving

Wij hebben een gaaf opleidingstraject gemaakt om mensen om te scholen naar online marketeer. Dit traject is niet makkelijk en vereist de juiste motivatie. Het leidt tot de beste basis om jezelf vervolgens in de online marketing wereld te positioneren en een kick-start aan je carrière te geven.

Het doel was om binnen 2 weken de juiste nieuwe collega te vinden.

Het gestelde doel was erg ambitieus. Zeker gezien wij nog nooit echt iets hebben gedaan om collega’s te werven. Toch vonden wij het realistisch, als wij maar de juiste strategie hadden.

Om dit doel nog wat uitdagender te maken hebben wij er een extra challenge aan gehangen; wij willen dit binnen organische netwerken behalen.

Het Proces

Er zijn natuurlijk veel verschillende kanalen om in te zetten. Denk aan Social media (Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn) Google, Bing. Bovendien kun je op al deze platformen adverteren, maar naast het genoemde zijn er ook veel vacature websites en recruiters.

Het juiste kanaal kiezen

Allereerst hebben wij een grote mindmap gemaakt van alle mogelijke kanalen. Vervolgens de extra challenge; het moet organisch.

Na het wegstrepen van veel mogelijkheden bleven er enkele over:

  • Chase Marketing social media (Instagram, Facebook, LinkedIn)
  • Onze persoonlijke social media (LinkedIn)
  • Onze website

De vacature uitwerken

Gezien dit onze eerste recruiting campagne was hadden wij nog geen onderdeel voor vacatures in de website. Dit hebben wij ingebouwd en zijn vervolgens aan de slag gegaan om een leuke vacature tekst te schrijven en de pagina op te maken.

Onze kernwaarden zijn voor ons van groot belang. Dit moet natuurlijk een belangrijk onderdeel zijn op de pagina.

Tevens een team foto omdat persoonlijke gezichten een feeling bij het bedrijf geven.

Zeker met zo’n leuk team 😉

Een stukje SEO

Vervolgens hebben wij de pagina opgemaakt. Na alle on-page en content onderdelen te perfectioneren en onze checklist af te werken hebben wij structured data toegepast. Dankzij het toevoegen van structured data kan je pagina opgepakt worden voor “Google Jobs”. Dit is een onderdeel binnen Google waar vacatures op te vinden zijn.

En dan nog social media

Hebben wij veel volgers op LinkedIn? → Nee!

Op moment van plaatsen hebben wij 62 volgers op LinkedIn, 58 volgers op Instagram en 76 volgers op Facebook.

Toch gaan wij deze vacature zeker op social media delen. Dit op de juiste momenten en ieder met een unieke tekst.

Het Resultaat

Wij zijn erg blij met de resultaten. Het doel is namelijk gelukt en wij hebben een nieuwe enthousiaste collega erbij! Maar naast dat wij het hoofd doel hebben behaald hebben wij ook erg veel nieuwe mensen leren kennen, gave gesprekken gevoerd en een mooie recruiting strategie waarbij we “proof of concept” kunnen laten doen.

SEO

Gezien wij een nieuw onderdeel in onze website hebben gebouwd hadden wij niet verwacht om op primaire zoektermen in Google binnen de top 3 te gaan ranken. Om deze reden hebben wij de structured data code toegevoegd. Dankzij deze code stonden wij binnen Google Job op plek #1. Dit is een rijk resultaat in Google zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

Binnen onze regio (Noord-Holland) hadden wij het beste organische resultaat in Google bemachtigd.

Veel van onze conculega’s bieden gemiddeld zo’n 2,50 voor een advertentie bij dit zoekwoord.

Social Media

Wanneer je goed wordt opgepakt binnen een social media kanaal kun je viraal gaan. Wij zijn niet viraal gegaan, maar gezien ons lage aantal volgers mogen wij zeker blij zijn met de resultaten.

De interactiefrequentie was 13,01% en het doorklikratio was 11,34%.

Dit laat de kracht zien van een LinkedIn post. Wanneer de communicatie leuk is in een bericht en mensen gaan de post “interessant vinden” en delen wordt de positief opgepakt door het algoritme (wat heel anders nog werkt dan het algoritme van Facebook en Instagram).

Het vervolg

Wij hebben erg veel zin om dit traject met onze nieuwe collega door te lopen en zullen in het vervolg zeker deze strategie opnieuw inzetten.

Als je ook op zoek bent naar nieuwe collega’s neem dan contact op. Wij helpen je graag met de zoektocht!

Praat met een van onze experts

Alles begint bij een strategie waar wij als partners in geloven. Deze strategie moet onderbouwd zijn met ervaringen, data en groei potentie. 

Wil je een keer sparren? 

Jordy Kluft

Jordy Kluft

Digital Advertising specialist

Gino Timmermans

Online Marketing trainee

Head of Advertising

Ward Jansen

Digital Advertising specialist

Boy dekker

Boy Dekker

Digital Advertising specialist

SEO specialist

Founder & Digital Strategist

Founder & Digital Strategist

Twan van den Elst

Designer, Developer, CRO specialist

Andere succesverhalen

Online marketing is een erg breed begrip. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf online in de markt te zetten. Lees meer over hoe wij bedrijven helpen te groeien!

Ook zo'n case voor jouw bedrijf?

Elke organisatie is anders. Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, krijg je dezelfde dag een belletje waarin we kijken waar jullie organisatie aan toe is en hoe wij kunnen bijdragen aan jullie doel(en).

  • Intake gesprek over wat interessant is voor jouw organisatie
  • Spar over doelstellingen en de insteek van online marketing
  • Ontvang een review gebaseerd op de doelstellingen van jouw organisatie waarin de groeipotentie in kaart gebracht wordt
  • Sparren over de strategie waarmee we met jouw organisatie impact gaan maken

40+ organisaties gingen je voor

Vraag een vrijblijvende review aan

Na het invullen van het formulier neemt Brian dezelfde dag nog contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf contact opnemen?

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.