Hoe maak je een lightspeed webshop?

Lightspeed is de opvolger van SEOshop, en het is een CMS (content management systeem) wat enorm gebruikersvriendelijk, schaalbaar en beheerbaar is. Het is specifiek gemaakt voor het opzetten van webshops en is daardoor een serieuze optie wanneer je van plan bent een webshop te maken. Meer weten over Lightspeed en de voordelen die het voor jou kan hebben? Lees hier meer
Inhoud

Ben jij op zoek naar mogelijkheden voor het maken van je eigen webshop? Misschien dat een Lightspeed webshop een goeie oplossing voor jou is. Lightspeed is de opvolger van SEOshop, wat misschien herkend wordt door de wat oudere marketeers. Lightspeed is een CMS (content management systeem) wat enorm gebruikersvriendelijk, schaalbaar en beheerbaar is. Het is specifiek gemaakt voor het opzetten van webshops en is daardoor een serieuze optie wanneer je van plan bent een webshop te maken.

Wat is Lightspeed precies?

Net als Shopify, Woocommerce en Magento, is Lightspeed een CMS gemaakt voor het opzetten van een webshop. Lightspeed is een gesloten systeem. Dat betekent dat je als gebruiker niet meteen toegang hebt tot de broncodes van je webshop. Ten eerste betekent dat dat het systeem makkelijk te gebruiken is zonder kennis van programmeren. Ten tweede betekent dat dat het systeem veilig te gebruiken is en automatisch geüpdatet wordt. Het CMS is een stuk minder gevoelig voor foutjes in de broncode, waardoor er op dat gebied de kans op een probleem klein is.

Mocht je de mogelijkheid willen om in de broncode te kunnen, is er altijd de mogelijkheid om dit te ‘unlocken’. Hierdoor heb je als developer meer vrijheid in de dingen die je doet op je website.

Verder is het mogelijk om het CMS van Lightspeed uit te breiden met verschillende plug-ins of koppelingen. Hierdoor kun je Lightspeed zo instellen dat jij alles met je webshop kan doen wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld jouw kassasysteem koppelen met je Lightspeed webshop om alle systemen met elkaar te integreren.

Voordelen van Lightspeed

Naast dat Lightspeed heel simpel te gebruiken is, kent het CMS andere voordelen:

Voorraadbeheer
Je inkoop is efficiënt te verwerken in het systeem en de voorraad wordt bijgehouden naarmate je steeds meer verkoopt. Hierdoor weet je altijd hoeveel voorraad je hebt van bepaalde producten. Dit is ook te koppelen aan je kassasysteem door middel van plug-ins.

Statistieken
Binnen Lightspeed eCommerce is een dashboard te vinden, wat data laat zien over hoe jouw website gebruikt wordt. Zo weet je hoe goed jouw webshop werkt en waar je eventuele verbeteringen kan doorvoeren.

Omnichannel
Als je naast je webshop een fysieke winkel hebt is dit via Lightspeed makkelijk met elkaar te integreren. Het CMS is te integreren met kassa systemen, waardoor je weet hoeveel voorraad je hebt op elke locatie.

Makkelijk voor online marketing
Lightspeed probeert er alles aan te doen om Online marketing makkelijk uitvoerbaar te maken voor website-eigenaren. Ze bieden verschillende mogelijkheden om jouw SEO, Social media marketing en Google Ads (gedeeltelijk) aan te pakken vanuit het CMS.

Hoe maak je een webshop met Lightspeed?

Het opzetten van je webshop wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het is belangrijk om net als in WordPress te beginnen met het instellen van een thema. Met een thema leg je de basis van de stijl van je website. Er zijn later nog aanpassingen te maken, waardoor je nergens echt aan vast zit.

Wanneer je een thema hebt geselecteerd, kun je los gaan op je webshop. Maak keuzes over waar je foto’s plaatst, teksten plaatst en wat voor pagina’s je maakt. Voeg je producten toe en stel de betaalmogelijkheden in. Download plug-ins waar dat nodig is om je webshop gebruikersvriendelijker te maken. Zo maak je het jezelf mogelijk om stukken efficiënter te werken.

Natuurlijk is dit allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar na dit proces heb je je eigen webshop gemaakt! 🎉

Prijzen van Lightspeed

Lightspeed biedt verschillende pakketten aan voor webshops van verschillende grootten. Ze bieden een gratis pakket aan waarmee je webshop beperkt is tot 5 producten. De andere plannen lopen op vanaf $19 naar $39 tot aan $99. Elk pakket is hierin een uitbreiding van het vorige pakket.

Zo bieden ze de mogelijkheden om te verkopen via Instagram en Facebook, abonnementen te verkopen, een live Chat toe te voegen aan de website en je webshop te integreren met je mobiele app.

Is een Lightspeed webshop wel geschikt voor mij?

Heb je dit artikel gelezen en weet je niet of een Lightspeed webshop wel iets voor je is? Ga dan bij jezelf na. Wil je een webshop? Hoeveel producten wil je verkopen? Heb je kennis van programmeren? En wil je een totaaloplossing van een webshop die te integreren is met je onlinemarketing kanalen, kassasysteem en meer?

Lightspeed is voor veel verschillende soorten webshops, van verschillende grootten goed te gebruiken als CMS. Het systeem is schaalbaar en biedt vele mogelijkheden om een webshop op maat te maken en geïntegreerd is met andere systemen.

Heb je ondersteuning nodig bij het maken van een webshop? Dan kunnen wij je helpen met het maken van je eigen webshop.

Nog niet uitgelezen?

Meer lezen over online marketing of webdesign? Klik snel door naar de volgende blog!

Wij vertellen je graag meer!

Wil je meer weten na het lezen van onze blog. Daag ons uit!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.