Robostofzuigers

Omzetverdubbeling met SEO & SEA binnen 1 jaar!

Google Ads en SEO

Over

Robostofzuigers

Robostofzuigers is een online winkel gespecialiseerd in de verkoop van robotstofzuigers, dweilrobots en steelstofzuigers. Ze bieden een assortiment aan dat zorgvuldig is geselecteerd en getest om ervoor te zorgen dat alleen de beste producten worden aangeboden. Door deze aanpak garandeert Robostofzuigers niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook een voortreffelijke klantenservice voor en na de aankoop.

Transacties

+74.72%

Omzet

+100%

Sessies

+53.08%

Het traject

Het project bestond uit een tweeledige aanpak, waarbij zowel SEO als SEA werden ingezet om de online aanwezigheid van Robostofzuigers te vergroten.

De combinatie van deze twee strategieën leidde tot een synergetisch effect, waarbij de totale online zichtbaarheid, betrokkenheid en conversies van Robostofzuigers drastisch toenamen. Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe de integratie van zowel SEO als SEA kan resulteren in een effectieve marketingstrategie. In de volgende secties zullen we dieper ingaan op de details van deze case en de specifieke resultaten die zijn bereikt.

Wat doet we voor de klant?

Jaar 1: Aan de Startlijn met Robostofzuigers!
Ons avontuur begon met een uitdaging: het adverteren voor Robostofzuigers via het Google Ads-kanaal. Met een combinatie van search en shopping advertenties, stortten we ons met enthousiasme op de markt!

Door middel van zorgvuldig gekozen tekstadvertenties richtten we ons specifiek op de producten, targeting op bottom funnel zoekwoorden. Dit was strategisch gedaan om zo snel mogelijk een gezonde cashflow te realiseren. Maar dat was slechts het begin! We hebben ook shopping campagnes geïmplementeerd, geoptimaliseerd met Channable, om de meest relevante zoekwoorden te benutten. Het resultaat? Een efficiënte en gerichte campagne die het fundament legde voor succes.

Jaar 2: Groei, Optimalisatie en Winst!
Na een jaar van constante verbetering en indrukwekkende omzetgroei, hebben we de SEA-strategie verfijnd. Samen met Robostofzuigers besloten we ons te richten op producten met hoge marges, met als doel meer winst te behalen. Slimme budgetverdeling en aandacht voor zowel shopping als search campagnes leidde tot een meer winstgevende aanpak. Wat een jaar!

SEO: Uitbreiden en Domineren!

Na slechts drie maanden SEA besloten we om Robostofzuigers naar een hoger niveau te tillen met SEO. De vraag was duidelijk: betere vindbaarheid op generieke zoektermen.

We begonnen met zorgvuldig geplande content, geoptimaliseerde linkstructuur, en effectieve linkbuilding. Elke stap was gericht op de customer journey, van belangrijke keywords tot het inzetten van structured data. We hebben zelfs de FAQ-schema geïmplementeerd om zowel Google als de bezoekers te voorzien van meer informatie.

Blogs werden een cruciaal onderdeel van onze strategie, gericht op top-of-funnel keywords zoals beste robotstofzuiger en robotstofzuiger met hondenhaar. En laten we de volledige optimalisatie van de mobiele versie van de website niet vergeten, om de gebruikerservaring te verbeteren!

Het Resultaat: Spectaculaire Groei!

De eerste resultaten in het eerste jaar? Een verbazingwekkende stijging van het verkeer met 90%! En in het tweede jaar van samenwerking, een omzetverdubbeling. Ja, je leest het goed, een groei van 98% in omzet met SEO & SEA binnen slechts één jaar!

Deze reis met Robostofzuigers is een stralend voorbeeld van wat mogelijk is met vastberadenheid, strategisch denken, en een focus op zowel groei als winst. Wat begon als een project, is uitgegroeid tot een succesverhaal dat inspireert en motiveert. Op naar nog meer successen in de toekomst!

Praat met een van onze experts

Alles begint bij een strategie waar wij als partners in geloven. Deze strategie moet onderbouwd zijn met ervaringen, data en groei potentie. 

Wil je een keer sparren? 

Balou

HR manager

Brian de Mijttenaere

Co-owner & Digital Strategist

Jordy Kluft

Jordy Kluft

Digital Advertising specialist

Eric Sturm

Digital Advertising specialist

Head of Advertising

Boy dekker

Boy Dekker

Digital Advertising specialist

Founder & Digital Strategist

SEO specialist

Founder & Digital Strategist

Twan van den Elst

Designer, Developer, CRO specialist

Andere succesverhalen

Online marketing is een erg breed begrip. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf online in de markt te zetten. Lees meer over hoe wij bedrijven helpen te groeien!

Ook zo'n case voor jouw bedrijf?

Elke organisatie is anders. Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, krijg je dezelfde dag een belletje waarin we kijken waar jullie organisatie aan toe is en hoe wij kunnen bijdragen aan jullie doel(en).

  • Intake gesprek over wat interessant is voor jouw organisatie
  • Spar over doelstellingen en de insteek van online marketing
  • Ontvang een review gebaseerd op de doelstellingen van jouw organisatie waarin de groeipotentie in kaart gebracht wordt
  • Sparren over de strategie waarmee we met jouw organisatie impact gaan maken

40+ organisaties gingen je voor

Vraag een vrijblijvende review aan

Na het invullen van het formulier neemt Brian dezelfde dag nog contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf contact opnemen?

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende review

Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet. We maken een actieplan op maat, gebaseerd op jouw doelstelling met een voorstel om jouw organisatie te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.