Shopify website laten maken (2024) – Maak je droom webshop werkelijkheid!

Inhoud

Top, je gaat je eigen webshop starten! Dan is het maken van een professionele webshop de eerste stap. Want nergens verkoop je tegenwoordig zo makkelijk en snel als online. Een Shopify website laten maken is daarom een uitstekende keuze voor ondernemers die een succesvolle online winkel willen runnen. Wat Shopify te bieden heeft, Shopify kosten, hoe je een Shopify website kunt laten maken en waar je op moet letten lees je hier.

Wat is Shopify?

Shopify is een e-commerce contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je gemakkelijk en snel een webshop kunt opzetten, zonder veel technische kennis. Het is een populaire keuze vanwege de vele functies en integraties die beschikbaar zijn, evenals de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Reden genoeg om een Shopify website te laten maken.

In ons artikel Wat is Shopify en wat zijn de voordelen lees je precies wat Shopify is en wat de voordelen van dit platform zijn.

Ben je benieuwd naar de kosten van een Shopify website laten maken, maandelijkse kosten, het proces en waar je op moet letten bij het laten maken van een Shopify website? Lees dan snel verder!

Shopify kosten

Voor een Shopify website maak je hogere kosten dan de kosten van een gemiddelde WordPress website. Maar daar krijg je een hoop gebruiksgemak en slimme functies voor terug. Natuurlijk is zo’n mooi platform niet gratis, maar gelukkig kost het ook geen rib uit je lijf. Shopify heeft namelijk verschillende opties voor elke onderneming. Bovendien kun je Shopify eerst 3 dagen gratis gebruiken om te zien of het bevalt, voordat je een complete Shopify website laat maken.

Shopify heeft drie hoofdabonnementen beschikbaar:

Shopify abonnementen

Basic Shopify: € 21 per maand + 1.9% en € 0,25 per Europese creditcard transactie. Voor iDEAL transacties is dit 0% en € 0,29. Transactiekosten van derden als je geen gebruik maakt van Shopify Payments zijn 2%.

Dit abonnement is perfect voor nieuwe e‑commerce bedrijven met incidentele persoonlijke verkopen.

Shopify: € 59,- per maand + 1.8% en € 0.25 per Europese creditcard transactie. Voor iDEAL transacties is dit 0% en € 0,29. Transactiekosten van derden als je geen gebruik maakt van Shopify Payments zijn 1%.

Perfect voor groeiende bedrijven die online of in een fysieke winkel verkopen.

Advanced Shopify: € 289,- per maand + 1.6% en € 0.25 per Europese creditcard transactie. Voor iDEAL transacties is dit 0% en € 0,29. Transactiekosten van derden als je geen gebruik maakt van Shopify Payments zijn 0.5%.

Perfect voor opschalende bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde rapportage.

Shopify plus en starter

Naast bovenstaande abonnementen zijn er nog twee opties het noemen waard. Één voor de absolute startende ondernemer. En één voor webshops die meer dan € 1.500.000 per jaar omzetten.

Shopify starter plan landingspagina

Shopify startersabonnement: € 5,- per maand, maar zeer gelimiteerde functies. Wel kun je al groeiend overstappen naar andere Shopify abonnementen.

Shopify Plus: Vanaf $ 2000,- (dollar) per maand. Wanneer jouw onderneming klaar is om flink op te schalen en al meer dan € 1.500.000 per jaar omzet, dan is Shopify plus voor jou. In dit pakket heb je geen commissiekosten meer en heb je toegang tot alle premium opties. Zo kun je bijvoorbeeld backoffice taken automatiseren en heb je uitgebreide rapporten en adviezen tot je beschikking.

Goed om te weten is dat je elke maand kunt veranderen van pakket, zonder extra kosten!

Een totaaloverzicht van Shopify kosten en functies per pakket vind je op de website van Shopify.

Shopify thema’s

Naast de abonnementskosten betaal je (vaak eenmalig) ook nog voor het thema dat je in gaat zetten. Shopify thema’s zijn er in veel verschillende vormen en maten, de een uitgebreider dan de ander. Dit zie je ook terug in de verschillen in prijzen. Ja, er bestaan gratis thema’s, maar deze vallen vaak tegen in gebruik en functionaliteit t.o.v. de betaalde thema’s. Met enkele uitzonderingen daargelaten. Ook is het werken met een bestaand thema goedkoper wanneer je een Shopify website laat maken, dus dat is goed om mee te nemen in je overweging.

Dawn thema voorbeeld Shopify

Shopify Dawn thema

Een van de uitzonderingen is het eigen gratis thema van Shopify. Dit thema staat bovenaan de lijst in hun themawinkel en is razend populair. Het Dawn thema heeft een chique en minimalistisch ontwerp, zodat producten centraal staan met grote afbeeldingen, scherpe lijnen en vereenvoudigde lettertypen die de aandacht van kopers gericht houden op wat belangrijk is. Ook brengt Shopify voortdurend updates uit, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over compatibiliteit. Een Shopify website laten maken met een bestaand thema is vaak ook goedkoper, hierover later meer.

Kosten: gratis 

Impulse thema voorbeeld Shopify

Impulse thema

Bovenaan de betaalde thema pagina’s staat het Impulse thema. Met dit thema houd je de focus op je producten en boodschap met een cleane en minimale ontwerpstijl. Snel en flexibel, het Impulse thema heeft een van de sterkste functiesets van elk thema dat beschikbaar is op Shopify – menulijsten, geavanceerde zoek- en filterfuncties, promotietegels en nog veel meer.

Kosten: eenmalig $ 350,-

Shopify apps

We hebben inmiddels de abonnementskosten en (vaak eenmalige) kosten voor thema’s besproken. Maar dan hebben we het nog niet gehad over Shopify apps, ook wel Shopify plug-ins genoemd. Er bestaan duizenden Shopify apps, denk aan apps voor nieuwsbrief pop-ups, apps voor zoekmachine optimalisatie, reviews, social media en tal van andere functies. Een groot deel zul je niet nodig hebben, het is zelfs verstandig om zo min mogelijk Shopify apps te gebruiken, dit komt je webshop snelheid ten goede. Welke Shopify apps goed zijn om te gebruiken is puur afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij raden dan ook aan om te experimenteren met verschillende apps. Kies daarbij wel de apps met de meeste reviews, deze zijn over het algemeen al getest door andere website-eigenaren en dus het beste! Een Shopify website laten maken kan inclusief basis apps.

Shopify app voorbeelden

Enkele Shopify apps die wij graag gebruiken zijn:

Yoast SEO voor Shopify

De Yoast SEO app maakt het uitvoeren van SEO voor jouw Shopify website een stuk makkelijker. De app biedt tools en begeleiding om zelf SEO uit te voeren. De app brengt technische aspecten van SEO in kaart en voegt (deels) bepaalde codes toe die de website op gebied van SEO goed doen!

Kosten: $ 19 dollar per maand.

De WebwinkelKeur app

Met de WebwinkelKeur app kan je klanten automatisch uitnodigen om een review achter te laten na hun bestelling. Het WebwinkelKeur keurmerk laat zien dat jouw webwinkel betrouwbaar en klantvriendelijk is. Het is uniek, omdat het de gedragscode van de webwinkel combineert met recensies van klanten. Dit helpt het vertrouwen van nieuwe kopers te winnen.

Kosten: $ 10, $ 15 of $ 23 dollar per maand.

Zoals je ziet, brengt een Shopify website laten maken dus maandelijkse en eenmalige kosten (thema’s) met zich mee. Maar deze kosten zijn goed te overzien, zeker wanneer je in je achterhoofd houdt dat dit een investering is en je deze kosten razendsnel terug gaat verdienen!

Waar je op moet letten bij een Shopify website laten maken

Wanneer je een Shopify website wil laten maken is het goed om op een aantal zaken te letten. Enerzijds moet je jouw eigen wensen en specificaties goed in kaart brengen. Anderzijds is het belangrijk om een externe partij te kiezen die je wensen begrijpt en goed bij je budget past. Met de volgende stappen doe je dit gemakkelijk:

  1. Maak een lijst van de vereisten en specificaties voor jouw webshop.
  2. Zoek naar een externe partij die aan jouw behoeften kan voldoen. Maar zorg ook dat deze partij binnen jouw budget valt.
  3. Bespreek je vereisten en specificaties met de externe partij en vraag om een offerte.
  4. Als je tevreden bent met de offerte, dan kun je jouw Shopify website laten maken!

Ontwikkelkosten Shopify website laten maken

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf een Shopify website te maken. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en in principe hoef je geen verstand te hebben van HTML, CSS en JavaScript, ook al helpt dit wel. Maar het bouwen van een Shopify website kost erg veel tijd, vooral wanneer je dit voor het eerst doet.

Een betere optie is een Shopify website laten maken door een externe partij. Wij helpen je graag met het maken van een webshop. Hierdoor houd jij tijd over om te doen waar je goed in bent, ondernemen! 

Een Shopify website laten maken kan erg in prijs verschillen, dit is compleet afhankelijk van welke functionaliteiten jij in je Shopify website wilt hebben. Gemiddeld kost een Shopify website laten maken dan ook tussen de € 2.000,- en € 20.000,- euro, dit laat goed zien hoe sterk de kosten afhankelijk zijn van jouw wensen. We bespreken samen dan ook eerst jouw wensen en geven advies, zo kijken we samen of dit binnen je budget valt. 

De kosten zijn grofweg onder te verdelen in de volgende segmenten, maar staan zeker niet vast. Dit is slechts een indicatie:

Basis Shopify website: € 1.500 – € 5.000

We kiezen samen een thema en je bent van plan gebruik te maken van de opties die dit thema biedt. Verdere functionaliteiten of afwijkend design (eigen merkidentiteit) is niet nodig voor nu. Wij maken de Shopify website en geven een korte training zodat je de website zelf kunt onderhouden.

Pro Shopify website: vanaf € 5000,-

Dit pakket is perfect voor de gevorderde onderneming. Je bent al wat verder dan de beginfase, misschien heb je al een website en wil je graag overstappen op het Shopify CMS. Je hebt in ieder geval al een inkomensstroom en wilt investeren in de toekomst. We besparen kosten door een thema te kiezen die goed past bij jouw merkidentiteit, maar bouwen geen custom thema. Ook hier is een CMS training inbegrepen, zo beheer je zelf content en de rest van de website. 

Maatwerk Shopify website: vanaf € 10.000,-

Jij wilt het beste van het beste, met een custom thema dat pérfect aansluit bij jouw merkidentiteit en wensen voor functionaliteiten van de webshop. Dan is het nodig om een website vanaf niets helemaal custom op te bouwen. Functionaliteiten die je niet nodig hebt worden weggelaten, hierdoor is je website extreem snel en doet het precies wat jij wil. Een maatwerk Shopify website laten maken doe je wanneer je jouw onderneming naar het volgende niveau wil tillen en daar voorbij!

Voorbeeldontwerp in Sketch om een Shopify website te laten maken

Een Shopify website laten maken: ons proces in 6 stappen

Een Shopify website laten maken is één ding, een website laten maken die voldoet aan al je wensen en overeen komt met jouw merkidentiteit is een tweede. Daarnaast moet jouw Shopify website aan de laatste SEO trends voldoen. Zo wordt de website opgepikt door zoekmachines als Google en Bing, super belangrijk!

Wij ontwerpen en maken altijd Shopify websites die voldoen aan jouw wensen, stijl en passen binnen je budget. Om hier zeker van te zijn werken wij in een proces van 6 stappen:

Stap 1: Kick-off meeting & strategie

De eerste kick-off is heel belangrijk om jouw Shopify website te laten maken. Tijdens deze meeting brengen we samen met jou alle wensen en doelen in kaart. Op basis hiervan stellen we een heldere strategie op én spreken we deadlines af.

Stap 2: Design

Na het overleg tijdens de kick-off meeting waarin we alle wensen, doelen en de strategie hebben besproken gaan wij aan de slag. Onze web designer gaat ideeën en inspiratie opdoen en ontwikkelt een visie die past bij jouw onderneming.

Op basis van de visie maakt de webdesigner een design in een ontwerpprogramma. Waarna het design eerst intern besproken wordt, zo leveren we het best mogelijke eerste ontwerp aan. In een (online) meeting met jou onderbouwen we vervolgens de verschillende ontwerpkeuzes vanuit onze kennis en expertise. Waarna jij punten kunt aangeven die je graag nog aan wilt passen. Wanneer dit het geval is leveren we een nieuw ontwerp aan en bespreken dit weer. We gaan pas verder in het proces wanneer je helemaal tevreden bent, wij vinden het belangrijk dat het design perfect bij jou en je onderneming past.

Ook zorgen we middels een user experience (UX) design proces dat het design helemaal gebruiksvriendelijk is voor jouw toekomstige klanten. We realiseren een gebruiksvriendelijk design waar je U(X) tegen zegt!

Stap 3: Shopify website maken

Nadat het design besproken is en iedereen enthousiast is gaat het van ‘papier’ naar realiteit. Onze web designer realiseert de website in het Shopify CMS. Daarnaast stellen we de beveiliging, cookie bot en gewenste Shopify apps in.

Voordat de website live gaat testen we deze uitgebreid in onze testomgeving. Hierbij stellen we strenge eisen en kijken we kritisch naar de functionaliteit en de user experience. In deze fase vinden wij het ook belangrijk dat de klant de website gaat testen, zo weten we meteen of aan alle wensen voldaan is. Eventuele feedback kan nog doorgevoerd worden voordat de launch van de website plaatsvindt.

Stap 4: SEO kickstart

Bij de SEO kickstart leggen we meteen het fundament om organisch goed gevonden te worden. We stellen verschillende onderdelen in en voeren de eerste SEO optimalisaties door.

Wanneer je door ons een Shopify website laat maken leveren wij deze dus af met een sterke technische basis voor SEO. Hier kun je dan zelf mee aan de slag. Maar onze SEO specialisten ondersteunen je ook graag met de zoekmachine optimalisatie van jouw Shopify website. Zo houd jij tijd over om te doen waar je goed in bent, ondernemen!

Stap 5: CMS training

Veel website-eigenaren willen graag ook zelf enigszins de touwtjes in handen hebben. Daarom geven wij je een persoonlijke CMS training. Tijdens deze training leer je alles van hoe je op de back-end van jouw nieuwe Shopify website kunt inloggen, tot het plaatsen van blogs en editen van de pagina’s. 

Stap 6: Launch

Nu alle stappen zijn doorlopen en alles naar wens is, is het tijd voor * tromgeroffel * de launch! Het is tijdens een livegang belangrijk om dit goed te monitoren. Hierom hanteren we een uitgebreide checklist en testen we de functionaliteit tijdens de launch. Zo zorgen we ervoor dat de lancering goed verloopt. 

Wanneer alles klaar is, kun je genieten van een prachtige nieuwe Shopify website. Gefeliciteerd, je hebt met succes een Shopify website laten maken!

Bonus: SEO en SEA

Bij een Shopify website laten maken stopt het niet, het marketing landschap is altijd in beweging en de concurrentie is sterk. Het blijft dus belangrijk om de website te blijven doorontwikkelen. Dit kan door het toevoegen van relevante content (blogs/artikelen) en het targetten van zoekwoorden met bijvoorbeeld on-page SEO. Dit is een langetermijnstrategie waarbij de focus ligt op het verhogen van de organische vindbaarheid van jouw website. Organisch gevonden worden is gratis, maar kost veel tijd.

In tegenstelling tot SEO is Search Engine Advertising (SEA) een kortetermijnstrategie. Bij deze strategie komen jouw advertenties meteen na het plaatsen al bovenin de zoekresultaten van specifieke zoekwoorden, maar daar betaal je dan wel voor.

Beide strategieën hebben hun voor en nadelen, maar versterken elkaar wanneer zij samen ingezet worden.

THAT’S IT!

Dat is alles wat je moet weten over een Shopify website laten maken. De specialisten van Chase Marketing hebben hier veel ervaring mee en ondersteunen je graag bij het realiseren van jouw droom webshop. Mogen wij je hier bij helpen? Neem contact op via de button hieronder!

Wij vertellen je graag meer!

Wil je meer weten na het lezen van onze blog. Daag ons uit!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende analyse

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende analyse

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.