Zo kun jij het beste inspelen op de feestdagen!

De feestdagen komen er weer aan! Het wordt kouder en gezelliger. Gezellig met je vrienden en familie samen zijn. Veel bedrijven zien in deze periode hun kans schoon om wat extra’s te verdienen/verkopen. Lees in dit blog slimme tips om als bedrijf in te spelen op de aankomende feestdagen!
inspelen op de feestdagen

Gezien de verkooptrend op het platform Bol.com zie je een duidelijke piek ontstaan vanaf de maand november. Bol laat zelfs zien dat er een stijging is in de 3e week december van 210% vergeleken met 1e week augustus. Als bedrijf is het interessant en raadzaam om je voor te bereiden en in te spelen op de komende feestdagen. Chase Marketing geeft een paar leuke tips weg hoe jij dit het beste kunt doen!

verwachte verkooptrend - bol com

Bron: Verwachte verkooptrend 2020 Bol.com

#1 Koop niet zuinig je voorraad in

Gezien de verkooptrend kan het zomaar zijn dat je in december het dubbele aantal producten verkoopt vergeleken met augustus. Ga er dus niet van uit dat je met je standaard voorraadkast de aankopen aankunt. Speel juist in door meer producten tijdig in huis te halen, zodat jij gemakkelijk de vraag aankunt.

#2 Bekijk de cijfers van voorgaande jaren voor een betere prognose

Om een goed beeld te krijgen van de drukte die jouw bedrijf te wachten staat is het raadzaam om de cijfers van voorgaande jaren erbij te pakken. Zo kun je een betere prognose maken van de verkoopcijfers dit jaar tijdens de feestdagen. Op deze manier zul je minder snel verrast worden als het storm loopt. Daarnaast zullen sommige producten het wellicht beter doen dan andere producten. Zo weet je op welke producten je het best de focus kunt leggen in die periode!

#3 Maak op tijd content

Wacht niet tot het laatste moment met het maken van content. Voor je het weet staat Sinterklaas al in je woonkamer. Het zou zonde zijn als je geen tijd meer hebt om content te maken door de drukte. Dit kun je gelukkig mooi vooruit plannen. Daarnaast zijn er handige tools zoals Later die je helpen met het inplannen van je content voor de socials.

Zo hebben wij samen met A-FTNSS al tijdig content gemaakt die inspelen op Black Friday en Kerstmis.

A-FTNSS Kerst
A-FTNSS Black Friday
A-FTNSS Yoga Block

#4 Bedenk leuke deals 

Elk bedrijf kan weer op zijn eigen manier inspelen op de komende periode. Verkoopt jouw bedrijf producten voor dieren? Dan is dierendag een perfecte dag om een toffe deal te verzinnen. Verkoopt jouw bedrijf leuke kleding? Misschien is het een keer leuk om een foute kersttrui te ontwerpen! Ook is slim om bijvoorbeeld kerstpakketten samen te stellen met producten die goed bij elkaar passen.

Zo help je je klanten, zodat zij minder moeite hoeven te doen om dit zelf te verzinnen. Daarnaast verhoogt dit ook gelijk de gemiddelde orderwaarde. Lees ons blog voor meer tips over het verhogen van de gemiddelde orderwaarde.
Wees vooral lekker creatief met het bedenken van toffe deals!

Contentkalender 2020
wat is email marketing

Wat is email marketing?

Email marketing is een vorm van marketing uitvoeren door middel van e-mails te sturen. Vaak wordt dit gedaan in de vorm van nieuwsbrieven. Op deze manier kan je de nieuwste ontwikkelingen delen en mensen ‘persoonlijk’ kennis laten maken met bijvoorbeeld acties. Zo bouw je een band op met klanten en verzeker je jezelf van terugkerende bezoekers die een conversie maken.

Wat is een marketingstrategie

Wat is een marketingstrategie?

Een marketingstrategie, je hebt het woord vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is nu precies een marketingstrategie? Dat leggen we je in deze blog uit.

Een marketingstrategie is een hulpmiddel en een methode om de doelgroep en de doelende wat een bedrijf heeft te bereiken. Afhankelijk van je marketingstrategie kun je diverse marketingkanalen als hulpmiddel gebruiken om je doelen te bereiken.

Wat is pinterest

Wat is Pinterest?

Je hebt vast wel eens een moodboard gemaakt, losse foto’s uitgeprint en op een bord geplakt om zo inspiratie op te doen. Dat is dus Pinterest in een notendop, maar dan digitaal. Pinterest is een zoekmachine waarmee je foto’s kan ‘pinnen’ en kan onderverdelen in mapjes. Super handig dus om inspiratie op te doen en tegelijk alles helder in bijbehorende mapjes hebt.