Iemand Google Search Console toegang verlenen bestaat uit 5 korte stappen:

Stap 1: Inloggen bij Google Search Console
Stap 2: Navigeer naar instellingen
Stap 3: Klik op gebruikers en rechten
Stap 4: Gebruiker toevoegen
Stap 5: Rechten verlenen

Onderstaand dieper ingaande uitleg en afbeeldingen over hoe je google analytics kan koppelen en uitleg van de gebruikersbeheer rechten.

Stap 1: Inloggen bij Google Search Console

Surf naar de website van Google Search Console
(https://search.google.com)

Log hier in met je Google account:

Google inloggen

Google inloggen

 

Stap 2: Navigeer naar instellingen

Wanneer je bent ingelogd in de nieuwe Google Search Console omgeving staat er links in je scherm een navigatiemenu. Onderaan dit menu staat “instellingen”.

Google Search Console Homepagina

Google Search Console Homepagina

Stap 3: Klik op gebruikers en rechten

Wanneer je op de instellingen pagina bent beland komen er 2 onderdelen te staan.  De eigendomsverificatie en gebruikers en rechten. Klik hier op gebruilers en rechten.

Google Search Console Instellingen

Google Search Console Instellingen

Stap 4: Gebruiker toevoegen

Navigeer vervolgens links bovenin naar “gebruiker toevoegen”.

Google Search Console gebruikers en rechten

Google Search Console gebruikers en rechten

Stap 5: Rechten verlenen

Daarna komt er een pop-up waar je een email adres kan invoeren en de rechten kan toechrijven.

Google Search Console Gebruiker toevoegen

Google Search Console Gebruiker toevoegen

Uitleg over rechten verlenen

De volgende rollen worden ondersteund voor Search Console-property’s:

 • Eigenaar: Eigenaren hebben volledige controle over property’s in Search Console. Ze kunnen andere gebruikers toevoegen en verwijderen, instellingen configureren, alle gegevens bekijken en alle tools gebruiken. Er zijn twee typen eigenaren, hoewel het verschil niet zichtbaar is op de Search Console-website.  Een property moet ten minste één geverifieerde eigenaar hebben, anders heeft geen enkele gebruiker toegang tot de property.
  • Geverifieerde eigenaar: Heeft een actie uitgevoerd om het eigendom van de property te verifiëren of Google kon afleiden wie de eigenaar is (het Blogger-account en het Search Console-account zijn bijvoorbeeld hetzelfde Google-account). Alle eigenaren die door een geverifieerde eigenaar worden toegevoegd via Search Console, zijn gemachtigde eigenaren.
  • Gemachtigde eigenaar: Heeft nooit het eigendom van een property geverifieerd. Kan andere gemachtigde eigenaren toevoegen.
 • Gebruiker: Gebruikers kunnen alle gegevens bekijken en bepaalde acties uitvoeren, maar kunnen geen andere gebruikers toevoegen. Een gebruiker moet worden toegevoegd door een eigenaar. Er zijn twee typen gebruikers:
  • Gebruiker met volledige rechten: Heeft rechten om de meeste gegevens te bekijken en kan bepaalde acties uitvoeren.
  • Gebruiker met beperkte rechten: Heeft eenvoudige weergaverechten voor de meeste gegevens.
 • Partner: Een Google-property (zoals een Google+ of Google Ads-account) of een mobiele app kan via Search Console worden gekoppeld aan een website. Als iemand een verzoek voor koppeling aan uw website indient via Search Console en u dit verzoek accepteert, krijgt deze persoon specifieke mogelijkheden voor het type property dat hij wil koppelen aan uw website. Als er bijvoorbeeld een mobiele app wordt gekoppeld aan een website, krijgt Google Zoeken de opdracht om indien van toepassing zoekresultaatlinks weer te geven die verwijzen naar de app in plaats van de website.

Bron: Google Search Console

Meer lezen in Handleidingen?
Amazon seller central gebruiker toevoegen

Amazon seller central gebruiker toevoegen

Een Amazon Seller Central Gebruiker toevoegen is zo gepiept en kan al in een paar makkelijke stappen! Wij leggen hier de stappen uit met afbeeldingen als voorbeelden. Allereerst beginnen we met het inloggen in je Amazon seller central account. Vervolgens laten we zien...

LinkedIn account toegang verlenen

LinkedIn account toegang verlenen

Een gebruiker aan je LinkedIn advertentie account toevoegen kan al in een paar makkelijke stappen. Wij leggen hier de 4 stappen uit met afbeeldingen als voorbeelden! Stap 1: Log in bij de LinkedIn bedrijfspagina Stap 2: Navigeer naar tools voor beheerders Stap 3:...

Maurits Heringa

Maurits Heringa

Online marketeer

Bij Chase Marketing volgen we veel cursussen, blogs en webinars. Daarnaast doen we dagelijks weer nieuwe inzichten op door middel van het uitvoeren van online marketing werkzaamheden. Deze kennis delen we graag!

Heb je specifieke onderdelen waarover je meer wilt weten? Stuur een mailtje en we schrijven er graag een blog over.