Online marketing project voor vloerenspecialist in Amsterdam

Evim Vloeren

Over Evim Vloeren

Heb je een nieuwe vloer nodig voor jouw woning of kantoor? Zoek niet verder want bij Evim Vloeren zit je goed. Evim Vloeren is gevestigd in Amsterdam en gespecialiseerd in laminaat, pvc, parket, vinyl en tapijt van hoge kwaliteit. Ook kun je bij Evim Vloeren gebruik maken van een hun legservice. Hierbij helpen zij hun klanten met het leggen van de gekochte vloer.

Project Omschrijving

In de offline wereld begon Evim Vloeren al flink aan de weg te timmeren. Dat smaakte naar meer! Online lagen er nog veel kansen, maar het bracht ook de nodige obstakels met zich mee. Binnen het bedrijf was er weinig kennis over het bouwen van een goede webshop met de daarbij behorende SEO-optimalisaties. Ook was er geen ervaring met het adverteren op zoekmachines. 

Evim Vloeren en Chase Marketing vonden elkaar en er ontstond een samenwerking. Er moest een webshop komen met alle vloeren die Evim Vloeren verkoopt. De webshop moest voor gebruikers makkelijk te gebruiken zijn. Een super leuk project waar onze webshop bouwers hun creativiteit op los konden laten!

Onder anderen was een functionaliteit “de vierkante meter berekening”:

Evim Vloeren m2 berekening
Vierkante meters berekenen op een vloerenwebsite

Dankzij deze mogelijkheid kunnen bezoekers makkelijk het perfecte aantal pakketten bestellen!

Het Proces

Het project was duidelijk en rond september 2019 zijn wij begonnen met het bouwen van de webshop.

De webshop diende alle producten te bevatten van het assortiment van Evim Vloeren. In de webshop hebben we de ‘customizer’ in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor kan men gemakkelijk bepaalde filters aanklikken om snel bij de gewenste vloer te komen. Verder zijn alle vloersoorten onderverdeeld in enkele hoofdcategorieën, die vervolgens weer zijn onderverdeeld in vloermerken, de subcategorieën.

Deze structuur zorgde voor een verbetering in de UX vanwege duidelijkheid en een goede navigatie op de webshop.

Het begin van iets moois

Evim Vloeren was te spreken over de webshop en wilde online doorpakken. Samen besloten wij om te beginnen met adverteren op Google. Een mooi begin budget werd hiervoor vrij gemaakt, waardoor onze advertising specialisten een campagne structuur konden opzetten. Het Google Ads account is ingericht en, in de daarop volgende maanden, werd er gemonitord en geoptimaliseerd. Als snel zag Evim Vloeren in hoe waardevol Google Ads kan zijn en besloot om meer budget vrij te maken. Dat gaf nieuwe kansen binnen het Google Ads account.

Evim Vloeren wilde organisch ook beter vindbaar worden en besteedde dit uit aan ons. Aan het eind van de winter van 2020 begonnen we met SEO-optimalisaties van Evim Vloeren. Wij namen alle SEO uit handen, denk hierbij aan nieuwe foto’s en teksten voor alle producten. Verder zijn we met linkbuilding bezig geweest om de website autoriteit op te krikken.

Het Resultaat

Het doel van het project was een toffe webshop bouwen voor Evim Vloeren. De huidige webshop van Evim Vloeren is een resultaat waar wij trots op zijn. Er zit een handige customizer in en de navigatie is duidelijk.

Op het gebied van SEO worden ook mooie resultaten behaald. De vindbaarheid is sterk verbeterd.

Google Ads biedt natuurlijk mooie kansen als het gaat om gericht targeten van potentiële kopers. Door de specifieke manier van targeten hebben we een mooie lage kosten per conversie weten te realiseren. Mede dankzij het extra mediabudget is er meer ruimte om te testen binnen Google Ads. Ongeveer de helft van de omzet op de website is afkomstig van Google Ads.

Dit is echter nog steeds het begin! Wij werken momenteel hard aan de optimalisatie binnen verschillende kanalen en realiseren zo consistente groei!

Resultaat:

Conversies: toename van 967% 
Conversiepercentage: met 242% toegenomen!
Kosten per conversie: 74% gedaald

Categorie:

Leuk dat we kennis gaan maken

Review aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.