Recruiting campagne voor online marketing bureau

Ook wij zijn hier en daar wel eens bezig om onszelf op de kaart te zetten! Dankzij onze groei wilden wij een recruiting campagne gaan opzetten. Het doel was om binnen 2 weken een ruime selectie aan enthousiaste potentiële nieuwe collega’s te hebben. Hoe hebben wij dit gedaan?
Chase Marketing

Over Chase Marketing

Chase Marketing is een groeiend full-service online marketing bureau. Een groep ambitieuze talenten op het gebied van data, creativiteit en resultaat. Samen hebben we één grote drijfveer: het realiseren van bedrijfsgroei. Bij Chase Marketing zetten we data om in kansen. Wij werken continu naar online groei, draaien gave campagnes en ontwerpen converterende websites. Wij houden van een persoonlijke relatie met onze klanten, voeren onze werkzaamheden met plezier uit en zijn gemotiveerd om de beste resultaten te behalen. De meeste voldoening halen wij uit realiseren van groei voor onze klanten.

Project Omschrijving

Wij hebben een gaaf opleidingstraject gemaakt om mensen om te scholen naar online marketeer. Dit traject is niet makkelijk en vereist de juiste motivatie. Het leidt tot de beste basis om jezelf vervolgens in de online marketing wereld te positioneren en een kick-start aan je carrière te geven.

Het doel was om binnen 2 weken de juiste nieuwe collega te vinden.

Het gestelde doel was erg ambitieus. Zeker gezien wij nog nooit echt iets hebben gedaan om collega’s te werven. Toch vonden wij het realistisch, als wij maar de juiste strategie hadden.

Om dit doel nog wat uitdagender te maken hebben wij er een extra challenge aan gehangen; wij willen dit binnen organische netwerken behalen.

Het Proces

Er zijn natuurlijk veel verschillende kanalen om in te zetten. Denk aan Social media (Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn) Google, Bing. Bovendien kun je op al deze platformen adverteren, maar naast het genoemde zijn er ook veel vacature websites en recruiters.

Het juiste kanaal kiezen

Allereerst hebben wij een grote mindmap gemaakt van alle mogelijke kanalen. Vervolgens de extra challenge; het moet organisch.

Na het wegstrepen van veel mogelijkheden bleven er enkele over:

  • Chase Marketing social media (Instagram, Facebook, LinkedIn)
  • Onze persoonlijke social media (LinkedIn)
  • Onze website

De vacature uitwerken

Gezien dit onze eerste recruiting campagne was hadden wij nog geen onderdeel voor vacatures in de website. Dit hebben wij ingebouwd en zijn vervolgens aan de slag gegaan om een leuke vacature tekst te schrijven en de pagina op te maken.

Onze kernwaarden zijn voor ons van groot belang. Dit moet natuurlijk een belangrijk onderdeel zijn op de pagina.

Tevens een team foto omdat persoonlijke gezichten een feeling bij het bedrijf geven.

Zeker met zo’n leuk team 😉

Het Chase Marketing Team

Een stukje SEO

Vervolgens hebben wij de pagina opgemaakt. Na alle on-page en content onderdelen te perfectioneren en onze checklist af te werken hebben wij structured data toegepast. Dankzij het toevoegen van structured data kan je pagina opgepakt worden voor “Google Jobs”. Dit is een onderdeel binnen Google waar vacatures op te vinden zijn.

En dan nog social media

Hebben wij veel volgers op LinkedIn? → Nee!

Op moment van plaatsen hebben wij 62 volgers op LinkedIn, 58 volgers op Instagram en 76 volgers op Facebook.

Toch gaan wij deze vacature zeker op social media delen. Dit op de juiste momenten en ieder met een unieke tekst.

Het Resultaat

Wij zijn erg blij met de resultaten. Het doel is namelijk gelukt en wij hebben een nieuwe enthousiaste collega erbij! Maar naast dat wij het hoofd doel hebben behaald hebben wij ook erg veel nieuwe mensen leren kennen, gave gesprekken gevoerd en een mooie recruiting strategie waarbij we “proof of concept” kunnen laten doen.

SEO

Gezien wij een nieuw onderdeel in onze website hebben gebouwd hadden wij niet verwacht om op primaire zoektermen in Google binnen de top 3 te gaan ranken. Om deze reden hebben wij de structured data code toegevoegd. Dankzij deze code stonden wij binnen Google Job op plek #1. Dit is een rijk resultaat in Google zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

Binnen onze regio (Noord-Holland) hadden wij het beste organische resultaat in Google bemachtigd.

Veel van onze conculega’s bieden gemiddeld zo’n 2,50 voor een advertentie bij dit zoekwoord.

Social Media

Wanneer je goed wordt opgepakt binnen een social media kanaal kun je viraal gaan. Wij zijn niet viraal gegaan, maar gezien ons lage aantal volgers mogen wij zeker blij zijn met de resultaten.

De interactiefrequentie was 13,01% en het doorklikratio was 11,34%.

Dit laat de kracht zien van een LinkedIn post. Wanneer de communicatie leuk is in een bericht en mensen gaan de post “interessant vinden” en delen wordt de positief opgepakt door het algoritme (wat heel anders nog werkt dan het algoritme van Facebook en Instagram).

Het vervolg

Wij hebben erg veel zin om dit traject met onze nieuwe collega door te lopen en zullen in het vervolg zeker deze strategie opnieuw inzetten.

Als je ook op zoek bent naar nieuwe collega’s neem dan contact op. Wij helpen je graag met de zoektocht!

Resultaat:

42 aanmeldingen
8 gesprekken
1 nieuwe collega (doel behaald)

Diensten:

SEO
Social Media Management

Categorie:

Ook zo'n case voor jouw bedrijf?

Let op! Niet voor ieder bedrijf is zo’n case weg gelegd, dit is alleen te behalen met ambitieuze bedrijven en een plezierige samenwerking. Vraag vooraf een review bij onze aan. In de review maken wij de potentie duidelijk om samen groei te realiseren voor jouw bedrijf!

Meer Cases?

Wij kunnen er ook geen genoegd van krijgen! Lees gerust verder tussen onze cases.

The Finds
Online Marketing

Sieraden webshop | Maand op maand groei dankzij Facebook ADS

Fashion accessoires, en dan specifiek sieraden is een levendige industrie die de wereld. Gezien er veel verschillende sieraden merken bestaan, wat is de juiste strategie? Wat is de juiste doelgroep? Je wilt natuurlijk niet met losse flodders gaan schieten. Lees hier meer over de case.